Laster
Laster
Oppskrift på Saftig eplekake

Saftig eplekake

Saftig eplekake

Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med fyll av TINE Kremost til baking.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 2 t 10 min 130 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

#1: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.

#2: Glad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.
     
  • 2
    Sett stekeovnen på 200 °C.
     
  • 3
    Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.
     
  • 4
    Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.
     
  • 5
    Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.
     
  • 6
    Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster