Oppskrift på Saftig eplekake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Saftig eplekake

Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med ostekremfyll.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Rund form
TIPS!: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.

Slik gjør du

  1. Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.

    Glad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.

  2. Sett stekeovnen på 200 °C.

  3. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.

  4. Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.

  5. Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.

  6. Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.

    Server lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.