Saftig eplekake

(121)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med ostekremfyll.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form

Ingredienser

Eplekake

3 desiliterhvetemel
125 gramTINE Meierismør
3 spiseskjesukker
1 stkeggeplomme

Eplefyllet

4 stkfaste epler

Ostefyllet

2 stkegg
1 stkeggehvite (eggeplommen bruker du i bunnen)
¾ desilitersukker
100 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 teskjevaniljesukker
2 desiliterKesam® Original

Slik gjør du det

  1. Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.

    Tips:

    Glad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.

  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.
  4. Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.
  5. Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.
  6. Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.

    Tips:

    Server lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.

Tips:

#1: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.

Kommentarer

Produkter i oppskriften