Saftig eplekake

    Oppskrift på Saftig eplekake

    Fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med fyll av TINE Kremost til baking.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    • Steketid

    • Du trenger

      Rund form
    TIPS: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.
    porsjoner

    Du trenger

    Eplekake

    3 dl hvetemel
    125 g TINE Ekte Smør
    3 ss sukker
    1 eggeplomme

    Eplefyllet

    4 faste epler

    Ostefyllet

    2 egg
    1 eggehvite (eggeplommen bruker du i bunnen)
    0.75 dl sukker
    100 g TINE Kremost til baking Vanilje eller Naturell
    1 ts vaniljesukker
    2 dl Kesam® Original (kvarg)

    Slik gjør du

    1. Bland mel, smør, sukker og eggeplomme til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.

    2. Sett stekeovnen på 200 °C.

    3. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.

    4. Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.

    5. Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.

    6. Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.

      Server lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.

    Gi din vurdering: