Laster
Laster
CD 2004 nr 5+6

Saftig eplekake

Saftig eplekake

Her får du oppskriften på en fanstastisk god og ekstra saftig eplekake med fyll av nye TINE Kremost til baking. Serverer den gjerne litt lun og unn deg litt krem, Kesam vanilje eller en god kule vaniljeis ved siden av. Fantastisk god!

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 2 t 10 min 130 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

#1: Hvis du ønsker en lettere variant, bytt gjerne ut kremost med kesam i like stor mengde.

#2: Glad i nøtter? Tilsett gjerne 100 gram grovhakkede mandler i deigen.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
     
  • 2
    Bland alle ingrediensene til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. La deigen ligge i plast og kjølig i ca. 1 time.
     
  • 3
    Trykk deretter deigen ut i kakeformen, og godt opp langs kanten.
     
  • 4
    Skrell og stikk ut kjernehus av eplene. Del dem i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.
     
  • 5
    Visp sammen egg og sukker og rør inn kremost, Kesam Original (evt Crème fraîche) og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.
     
  • 6
    Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, i 30 - 40 minutter.
     
  • 7
    Server lun eplekake gjerne med kald Kesam Vanilje ved siden av.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster