myk-eplekake
9

Myk eplekake

(68)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Saftig og myk eplekake i liten langpanne med smak av sitron, kardemomme og kanel. Gir ca. 10 biter eplekake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne

Ingredienser

Kakerøre

200 gramTINE Meierismør
2 desilitersukker
4 stkegg
½ stksitroner
1 ½ teskjebakepulver
4 desiliterhvetemel

Fyll

3 stkepler
2 spiseskjesukker
1 spiseskjekanel
1 teskjekardemomme

Tilbehør

3 desiliterlettvispet TINE Kremfløte eller lett dessertfløte

Slik gjør du det

  1. Til denne eplekaken trenger du en liten langpanne på ca 20 x 30 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  2. Rør smør og sukker lett og luftig. Rør i eggene, ett av gangen. Riv skallet av sitronen, og rør sitronskallet i kakerøren. Bland sammen bakepulver og hvetemel, og rør dette i resten av kakerøren.
  3. Fordel halvparten av deigen i formen.
  4. Skrell, ta ut kjernehus og skjær eplene i biter. Fordel eplebitene over deigen. Strø over sukker, kanel og kardemomme. Fordel resten av deigen i formen.
  5. Stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken, sikt litt melis over og server gjerne med lettvispet krem til.

Tips:

#1: Kaken egner seg godt til frysing. Del gjerne i biter før du fryser den.

#2: Hvis du ønsker, kan du droppe kardemommen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften