Oppskrift på Eplekake med romkrem

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplekake med romkrem

Nydelig eplekake med ferdig romkrem. Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Springform, 24 cm
TIPS!: Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkremen fra bunnen av.

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.

  2. Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.

  3. Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle kakeformen med smøret.

  4. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.

  5. Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over. Skjell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen. Dryss sukker over, og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.

  6. Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.