Oppskrift på Epleostekake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Epleostekake i langpanne

Eplekaken med kremost, eplemos og mandler er fyldig og metter mange kakemonser.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Langpanne, 20x35 cm
TIPS!: Eplene kan erstattes med rabarbra eller pærer.

Slik gjør du

  1. Du trenger en liten langpanne, ca. 20x35 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Del eplene i biter og kok de knapt møre i vann tilsatt sukker. Avkjøl.

  3. Smuldre mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig. Eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er smuldret. Ta av 2 dl til strøssel oppå. Trykk ut resten i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.

Kremostfyll

  1. Visp kremost, sukker og egg til en jevn blanding. Smør ostekremen over den varme bunnen og stek ytterligere ca. 15 minutter.

  2. Bre eplemos over og strø resten av smuldredeigen oppå. Stek videre ca. 15 minutter. Avkjøl kaken. La den stå kjølig i ca. 3 timer.

  3. Del kaken i ruter eller trekanter. Server gjerne med pisket krem ved siden av.