Oppskrift på Epleostekake
8

Epleostekake i langpanne

(39)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Eplekaken med kremost, eplemos og mandler er fyldig og metter mange kakemonser.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, 20x35 cm

Ingredienser

Bunn

5 desiliterhvetemel
1 ½ desilitersukker
100 gramfinhakkede mandler
200 gramkaldt TINE Meierismør

Ostekrem

400 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 ½ desilitersukker
2 stkegg

Eplemos

750 gramepler (evt. rabarbra eller pærer)
1 desilitervann
300 gramsukker

Evt. ferdig eplemos:

3 desilitereplemos

Tilbehør

3 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Du trenger en liten langpanne, ca. 20x35 cm. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  2. Skrell epler og ta ut kjernehus. Del eplene i biter og kok de knapt møre i vann tilsatt sukker. Avkjøl.
  3. Smuldre mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig. Eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er smuldret. Ta av 2 dl til strøssel oppå. Trykk ut resten i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.
  4. Kremostfyll

  5. Visp kremost, sukker og egg til en jevn blanding. Smør ostekremen over den varme bunnen og stek ytterligere ca. 15 minutter.
  6. Bre eplemos over og strø resten av smuldredeigen oppå. Stek videre ca. 15 minutter. Avkjøl kaken. La den stå kjølig i ca. 3 timer.
  7. Del kaken i ruter eller trekanter. Server gjerne med pisket krem ved siden av.

Tips:

Eplene kan erstattes med rabarbra eller pærer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften