Oppskrift på Mettes beste eplekake
2

Mettes beste eplekake

(28)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Her er oppskrift på en av våre kjære medarbeideres nydelige eplekake fylt med rosiner og vaniljekrem.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform

Ingredienser

250 gramTINE Meierismør
250 gramhvetemel
3 desiliterPiano Vaniljekrem
3 stkepler
3 spiseskjerosiner
2 spiseskjemandelflak

Drysst:

3 spiseskjemelis

Slik gjør du det

  1. Ha smør og mel i food processor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke food processor smuldres smør og mel for hånd. Samle deigen med hendene på bakebordet, pakk den inn i plast og legg kjølig i 30 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 180 °C.
  3. Du trenger en rund paiform, 24 cm i diameter. Del deigen i to og trykk halvparten ut i godt smurt form. Trykk også deigen opp langs kantene. Fordel vaniljekrem over deigen.
  4. Skrell eplene og skjær dem i tynne båter eller ringer. Legg eplene oppå vaniljekremen. Strø over rosiner og mandelflak. Kjevle ut resten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene. Stek kaken i ca. 30 minutter. Dryss melis over før servering.

Tips:

Prikk paibunnen med en gaffel før paifyllet has i.

Kommentarer

Produkter i oppskriften