Oppskrift på eplekake med pinjekjerner

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplekake med pinjer

En myk og saftig eplekake med marsipan som smaker godt til kaffen eller som dessert.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Springform, 24 cm
TIPS!: I stedet for pinjekjerner kan du også strø på andre typer nøtter.

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Riv marsipanmassen på rivjern og bland med egg, ett av gangen. Rør inn sukkeret. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det i eggeblandingen. Tilsett melk og smeltet smør.

  3. Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av en smurt form. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag epler og til sist resten av deigen. Dryss pinjekjerner over. Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter.

  4. Dryss gjerne ovner litt melis ved servering. Server vispet krem eller is til.

    Den egner seg godt til frysing og tines på 1-2-3 i lunken stekeovn.