Eplekake med pinjekjerner
0

Eplekake med pinjer

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En myk og saftig eplekake med marsipan som smaker godt til kaffen eller som dessert.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 cm

Ingredienser

100 grammarsipan
3 stkegg
1 ½ desilitersukker
3 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
2 teskjevaniljesukker
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
50 gramTINE Meierismør (smeltet)
4 stkepler
3 desiliterTINE Kremfløte

Topping:

1 posepinjekjerner

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund form, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Riv marsipanmassen på rivjern og bland med egg, ett av gangen. Rør inn sukkeret. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det i eggeblandingen. Tilsett melk og smeltet smør.
  3. Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av en smurt form. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deig og legg ytterligere et lag epler og til sist resten av deigen. Dryss pinjekjerner over. Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter.
  4. Dryss gjerne ovner litt melis ved servering. Server vispet krem eller is til.

    Tips:

    Den egner seg godt til frysing og tines på 1-2-3 i lunken stekeovn.

Tips:

I stedet for pinjekjerner kan du også strø på andre typer nøtter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften