Oppskrift på Eplekake med kokos

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplekake med kokos

Nydelig gutenfri eplekake med kokos. Formen holder til ca. 10-12 biter eplekake.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Springform
TIPS!: Bruk gjerne norske epler dersom det er sesong.

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta smøret du skal bruke i kakerøren, ut av kjøleskapet.

  2. Smelt smør til kakeformen. Pensle kakeformen med smør, og strø over kokos og sukker.

  3. Bland potetmel, mandelmel, melis, bakepulver, vaniljesukker og kokosmasse. Tilsett smør og smuldre i blandingen.

  4. Tilsett egg og yoghurt. Rør det sammen og hell i formen.

  5. Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i tynne båter, og legg dem tett i tett i røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La den avkjøles noen minutter i formen, før du har den over på et fat.

    Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.