Oppskrift på Eplekake med kokos
8

Eplekake med kokos

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nydelig gutenfri eplekake med kokos. Formen holder til ca. 10-12 biter eplekake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform

Ingredienser

Til formen

1 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjekokosmasse
1 spiseskjesukker

Kakerøre

1 desiliterpotetmel
2 desilitermandelmel
3 desilitermelis
2 teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
2 desiliterkokosmasse
150 grammykt TINE Meierismør
2 stkegg
1 desiliterTINE Yoghurt Vanilje

Fyll

3 stkepler

Tilbehør

5 desiliterPiano Vaniljesaus eventuelt vaniljeis eller vaniljekesam

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta smøret du skal bruke i kakerøren, ut av kjøleskapet.
  2. Smelt smør til kakeformen. Pensle kakeformen med smør, og strø over kokos og sukker.
  3. Bland potetmel, mandelmel, melis, bakepulver, vaniljesukker og kokosmasse. Tilsett smør og smuldre i blandingen.
  4. Tilsett egg og yoghurt. Rør det sammen og hell i formen.
  5. Skrell epler og fjern kjernehus. Del eplene i tynne båter, og legg dem tett i tett i røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35 minutter. La den avkjøles noen minutter i formen, før du har den over på et fat.

    Tips:

    Server kaken lunken, gjerne med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.

Tips:

Bruk gjerne norske epler dersom det er sesong.

Kommentarer

Produkter i oppskriften