Oppskrift på Dessertpai med nektarin og blåbær
0

Dessertpai med nektarin og blåbær

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lettvint dessertpai med nektariner og blåbær som smaker himmelsk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 desiliterhvetemel
125 gramTINE Meierismør
3 spiseskjevann

Fyll

2 desiliterTINE Kremfløte
40 gramsukker
2 teskjevaniljesukker
3 desiliterKesam® Vanilje

Pynt

3 desiliternektariner eller annen frukt
1 desiliterblåbær eller andre bær
1 desilitersitronmelisse

Slik gjør du det

    Nå paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Hjemmelaget paibunn

  3. Til denne oppskriften på dessertpai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.
  4. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
  5. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 15 minutter.
  6. Stek paibunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca 15-20 minutter. Ta den ut og avkjøl.
  7. Paifyll

  8. Visp fløten til krem med sukker og vaniljesukker. Bland vaniljekesam forsiktig i kremen. Ha blandingen i det stekte avkjølte, paiskallet.
  9. Pynt

  10. Pynt med blåbær, båter av nektarin og sitronmelisse.

Tips:

Du kan variere fyllet med enten bare ferdig vaniljekrem eller vispet kremfløte

Kommentarer

Produkter i oppskriften