Oppskrift på Dessertpai med nektarin og blåbær

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Dessertpai med nektarin og blåbær

Lettvint dessertpai med nektariner og blåbær som smaker himmelsk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan variere fyllet med enten bare ferdig vaniljekrem eller vispet kremfløte

Slik gjør du

Nå paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett stekeovnen på 180 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på dessertpai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 15 minutter.

  4. Stek paibunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca 15-20 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Paifyll

  1. Visp fløten til krem med sukker og vaniljesukker. Bland vaniljekesam forsiktig i kremen. Ha blandingen i det stekte avkjølte, paiskallet.

Pynt

  1. Pynt med blåbær, båter av nektarin og sitronmelisse.