Annas eplepai
3

Annas eplepai

(104)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlig og knasende pai med smak av høst, epler og karamell.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form

Ingredienser

Lettvint paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 desiliterhvetemel
100 gramTINE Meierismør
2 spiseskjevann

Paifyllet

4 stkepler
2 spiseskjesukker
1 teskjekardemomme
1 spiseskjesitronsaft (presset)

Toscasaus til toppen

150 grammandler
150 gramTINE Meierismør
1 ¾ desilitersukker
3 spiseskjehvetemel
1 ½ spiseskjeTINE Kremfløte
1 ½ spiseskjelys sirup

Tilbehør

3 desiliterPiano Vaniljesaus (evt. vispet krem eller vaniljeis)

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund form med løs kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Med Nå Paibunn

  3. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
  4. Slik lager du din egen paibunn

  5. Bland mel og smør i en food processor, la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20 - 30 minutter. Forstek så paideigen i ca. 10 minutter.
  6. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.
  7. Knasende toscasaus

  8. Smelt smør til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.
  9. Fordel epler oppå deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.

    Tips:

    Server gjerne paien lunken med is, krem eller vaniljesaus.

Tips:

Server med is, pisket krem eller vaniljesaus.

Kommentarer

Produkter i oppskriften