Oppskrift på Annas eplepai

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Annas eplepai

Herlig og knasende pai med smak av høst, epler og karamell.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Rund form
TIPS!: Server med is, pisket krem eller vaniljesaus.

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund form med løs kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Med Nå Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet.
    Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Slik lager du din egen paibunn

  1. Bland mel og smør i en food processor, la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20 - 30 minutter. Forstek så paideigen i ca. 10 minutter.

  2. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.

Knasende toscasaus

  1. Smelt smør til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.

  2. Fordel epler oppå deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.

    Server gjerne paien lunken med is, krem eller vaniljesaus.