Oppskrift på Kaffekake
0

Kaffekake

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kaffekake som verken inneholder egg eller meieriprodukter. Den er veldig enkel å lage og smaker utrolig godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Liten langpanne på 20 x 30 cm

Ingredienser

5 desiliterlunken kaffe
2 ½ desilitersirup
1 ½ teskjekanel
1 spiseskjeappelsinskall
1 teskjeingefær
1 teskjeallehånde
1 spiseskjehornsalt
1 literhvetemel

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne på 20 x 30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Kok opp kaffe, og avkjøl til den er lunken. Bland sammen kaffe og sirup. Vask appelsinen og tørk med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje). Mål opp kanel, appelsinskall, ingefær, allehånde, hornsalt og hvetemel, og bland væsken i melblandingen. Rør til en glatt røre.
  3. Fordel røren i langpannen, og stek kaken i ca. 45 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.
  4. Avkjøl kaken på rist, og skjær den i tynne skiver ved servering.

Tips:

Kaken må oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Kommentarer