Oppskrift på Kaffekake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kaffekake

Kaffekake som verken inneholder egg eller meieriprodukter. Den er veldig enkel å lage og smaker utrolig godt.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Liten langpanne på 20 x 30 cm
TIPS!: Kaken må oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne på 20 x 30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Kok opp kaffe, og avkjøl til den er lunken. Bland sammen kaffe og sirup. Vask appelsinen og tørk med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje). Mål opp kanel, appelsinskall, ingefær, allehånde, hornsalt og hvetemel, og bland væsken i melblandingen. Rør til en glatt røre.

  3. Fordel røren i langpannen, og stek kaken i ca. 45 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.

  4. Avkjøl kaken på rist, og skjær den i tynne skiver ved servering.