Yoghurt- og sitronpai

Yoghurt- og sitronpai

2
29
Enkel45 min
Oppskrift på en herlig dessertkake med smak av sitron. Skjem bort venner og familie med denne friske kaken. Yoghurt- og sitronpaien kan med fordel lages dagen før, da den må stå kjølig i 4-5 timer før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pai

Fyll

Garnering

  • 1 stk
    lime og sitron (revet skall av)

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør mandelflak raskt i food prosessor. Bland med smeltet smør. Trykk ut blandingen i en paiform, på ca. 24 cm i diameter.

  2. 2

    Stek bunnen mitt i ovnen 175 °C i ca. 5 minutter. Avkjøl helt.

  3. 3

    Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Visp sammen sitronskall, sitronsaft, yoghurt, creme fraiche og honning.

  4. 4

    Ta opp gelatinen, klem ut vannet og løs den opp i ca. 0,25 dl kokende vann. Rør litt av gelatinen i yoghurtblandingen og bland etterpå med resten. La blandingen stå kjølig før den fylles i formen. Sett paien kjølig i minst 4-5 timer før servering.

  5. 5

    Pynt med revet sitron- og limeskall.

Tips

For å få mer saft ut av sitrusfrukter, slik som lime, er det et tips å legge dem i kokende vann i noen minutter til de blir myke. Skjær deretter i to, og skvis ut saften.

Del denne oppskriften: