Oppskrift på vafler med brunost
0

Vafler med appelsinsaus

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på sprø vafler uten egg, men med rømme i og som gir oss herlige sprø vafler. Til vafler smaker det som alltid godt med brunost - og en god appelsinsaus gjør det til en morsom kombinasjon sammen med den tradisjonelle osten. Vaflene smaker aller best nystekte, men holder seg også en god stund pakket inn i plast.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Vafler uten egg

2 ½ desiliterhvetemel
2 desiliteriskaldt vann
50 gramsmeltet TINE Meierismør
3 desiliterTINE Seterrømme eller Lettrømme

Appelsinsaus

2 spiseskjeappelsinlikør
1 desilitersukker
1 ½ desiliterTINE Matfløte
1 spiseskjemaizena
1 ½ desiliterSunniva® Original Appelsinjuice

Slik gjør du det

  1. Visp mel, vann, salt og smør til en jevn røre. Rør inn rømmen.
  2. La vaffelrøren svelle (hvile) ca.1 time i kjøleskapet for å få den riktige konsistensen.
  3. Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Avkjøl vaflene spredt utover på en rist.
  4. Bland alle ingrediensene til appelsinsausen og varm opp under omrøring.
  5. Server nystekte vafler med kald eller varm appelsinsaus og gjerne brunost til.

Tips:

Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.

Kommentarer

Produkter i oppskriften