Oppskrift på Gresskarkake
4

Gresskarkake

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne saftige krydderkaken med gresskar er perfekt til halloween. Skjærer du ut et skummelt gresskarhode, kan du bruke restene dagen etter til å lage denne deilige gresskarkaken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund springform, 24 cm i diameter

Ingredienser

5 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
2 teskjenatron
4 desiliterbrunt sukker
1 teskjekanel
1 teskjekardemomme
1 teskjemuskat
½ teskjesalt
2 desiliterrosiner
4 stkegg
200 gramTINE Meierismør
1 stkappelsin, kun skall
2 spiseskjeappelsinjuice
500 gramgresskar, revet

Glasur

250 gramTINE Kremgo’® Naturell
85 gramTINE Meierismør, romtemperert
150 grammelis
1 stkappelsin, kun skall
1 desiliterappelsinjuice

100 gramgresskar, i terninger
50 gramTINE Meierismør
3 spiseskjesukker

Slik gjør du det

  1. Ha hvetemel, bakepulver, natron, brunt sukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en bolle og rør inn rosiner.
  2. Rør inn egg, smeltet smør, appelsinskall og appelsinsaft og rør godt. Rør til slutt inn revet gresskarkjøtt. Fordel i en godt smurt form og stek midt i ovnen på 180 °C i 30 - 40 minutter. Avkjøl kaken helt.
  3. Glasur

  4. Visp kremost, smør, melis, appelsinskall og appelsinsaft godt sammen og fordel glasuren over kaken.
  5. Ha eventuelt noen gresskarbiter på toppen. Kok bitene i vann i 2-3 minutter. Ha smør og sukker i en stekepanne og smelt forsiktig sammen, uten å røre. Bland sammen og ha i gresskarbitene når sukkeret får en lys brunfarge. Vend forsiktig sammen i 2-3 minutter.

Tips:

Likt med gulrotkake er dette en kake som holder seg godt og blir saftigere etter noen dager.

Kommentarer

Produkter i oppskriften