Laster
Laster
CD 2008 nr 1B
Mediebanken

Ostekake

Ostekake

En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelelokk og bær. Kaken gir ca 10 store kakestykker.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 40 min40 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

 Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Sett stekeovnen på 175 °C.
     
  • Bunn til ostekaken

    2
    Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
     
  • Fyllet til ostekaken

    3
    Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
     
  • 4
    Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
     
  • 5
    Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
     
  • 6
    Smelt litt gele og ha over kaken når den har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geleen er stiv. Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster