Ostekake

    Oppskrift på Ostekake

    En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelelokk og bær. Kaken gir ca 10 store kakestykker.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    • Steketid

    • Du trenger

      En rund form, ca 24 cm.
    TIPS:  Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!
    porsjoner

    Du trenger

    Bunn til ostekake

    200 g digestive kjeks (evt. andre søte grove kjeks)
    10 ss TINE Ekte Smør

    Fyll til ostekake

    5 gelatinplater
    400 g TINE Kremost til baking Naturell
    3 dl TINE Kremfløte
    1 dl sukker

    Gelélokk og pynt

    1 dl Piano Jordbærgelé (evt. annen gele)
    2 dl bær
    4 mynteblader (kan sløyfes)

    Slik gjør du

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.

    Bunn til ostekaken

    1. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

      Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

    Fyllet til ostekaken

    1. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.

    2. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.

    3. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.

    4. Smelt litt gele, og la væsken avkjøles. Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geleen er stiv. Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.

    Gi din vurdering: