Laster
Laster
CD 2008 nr 1B
Mediebanken

Ostekake

Ostekake

Oppskrift på en fantastisk god, klassisk ostekake med kremost og gelelokk. Bunnen er laget av knuste søte kjeks og smør, fyllet av TINE Kremost til baking blandet med pisket krem. På toppen har vi pyntet kaken med et lokk av gele, friske bær og mynteblader. Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien! Kaken gir ca 10 gode kakestykker.

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 40 min40 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

Du kan også knuse kjeksene ved å putte de i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Til ostekake, trenger du en rund form, ca 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
     
  • Bunn til ostekaken

    2
    Knus kjeksen og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen i 10 - 15 minutter. Avkjøl.
     
  • Fyllet til ostekaken

    3
    Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
     
  • 4
    Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
     
  • 5
    Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Settes kjølig minst 4 – 5 timer, gjerne natten over.
     
  • 6
    Smelt litt gele og ha over kaken når den har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geleen er stiv.
     
  • Rett før servering:

    7
    Pynt med bær og mynteblader.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster