Ostekake

(505)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelelokk og bær. Kaken gir ca 10 store kakestykker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

En rund form, ca 24 cm.

Ingredienser

Bunn til ostekake

200 gramdigestive kjeks (evt. andre søte grove kjeks)
10 spiseskjeTINE Meierismør

Fyll til ostekake

5 stkgelatinplater
400 gramTINE Kremgo’® Naturell
3 desiliterTINE Kremfløte
1 desilitersukker

Gelélokk og pynt

1 desiliterPiano Jordbærgelé (evt. annen gele)
2 desiliterbær
4 stkmynteblader (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Bunn til ostekaken

  3. Smelt smør. Knus kjeksen i en food processor og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

    Tips:

    Du kan også knuse kjeks ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret.

  4. Fyllet til ostekaken

  5. Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
  6. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
  7. Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
  8. Smelt litt gele, og la væsken avkjøles. Ha over kaken når kremostfyllet har stivnet. La kaken avkjøles igjen til geleen er stiv. Pynt med bær og evt. mynteblader rett før servering.

Tips:

Husk å beregne nok tid til at kaken og gelelokket blir stivt. Du må gjerne starte kvelden i forveien!

Kommentarer

Produkter i oppskriften