Ostekake med melkesjokolade

(104)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel og smakfull ostekake som ikke skal stekes. Husk at kaken trenger minst fire timer til å stivne og kan dermed med fordel lages dagen før.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, ca. 24 cm

Ingredienser

Kakebunn

150 gramcookies
50 gramTINE Meierismør

Kakefyll

6 stkgelatinplater
200 grammelkesjokolade
3 desiliterTINE Kremfløte
¾ desilitermelis
½ desiliterkokende vann
200 gramTINE Kremgo’® Naturell

Pynt

5 stkfriske jordbær

Slik gjør du det

    Ostekakebunn

  1. Knus kjeks i en blender. Smelt smør og bland med kjeksen. Trykk deigen ned i bunnen av en smurt form på ca. 24 cm i diameter.
  2. Ostekakefyll

  3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  4. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den avkjøles litt. Visp fløte til krem sammen med melis og tilsett kremen i sjokoladen. Bland forsiktig sammen.
  5. Klem vannet ut av gelatinplatene og hell litt kokende vann over slik at de løser seg opp.
  6. Hell gelatinblandingen i sjokolade- og krembladingen under konstant omrøring. Rør inn kremost og rør det hele sammen til fyllet blir glatt.
  7. Fordel fyllet i formen oppå kjeksblandingen. Sett formen kjølig i minst 4 timer slik at ostekaken får stivnet.
  8. Pynting av kaken

  9. Pynt ostekaken med noen ferske jordbær.

    Tips:

    Kaken blir ekstra fin om du pynter med noen blader sitronmelisse og drysser over litt melis.

Tips:

Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Kommentarer

Produkter i oppskriften