Oppskrift på Ostekake med melkesjokolade

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostekake med melkesjokolade

Enkel og smakfull ostekake som ikke skal stekes. Husk at kaken trenger minst fire timer til å stivne og kan dermed med fordel lages dagen før.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Springform, ca. 24 cm
TIPS!: Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

Slik gjør du

Ostekakebunn

  1. Knus kjeks i en blender. Smelt smør og bland med kjeksen. Trykk deigen ned i bunnen av en smurt form på ca. 24 cm i diameter.

Ostekakefyll

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.

  2. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den avkjøles litt. Visp fløte til krem sammen med melis og tilsett kremen i sjokoladen. Bland forsiktig sammen.

  3. Klem vannet ut av gelatinplatene og hell litt kokende vann over slik at de løser seg opp.

  4. Hell gelatinblandingen i sjokolade- og krembladingen under konstant omrøring. Rør inn kremost og rør det hele sammen til fyllet blir glatt.

  5. Fordel fyllet i formen oppå kjeksblandingen. Sett formen kjølig i minst 4 timer slik at ostekaken får stivnet.

Pynting av kaken

  1. Pynt ostekaken med noen ferske jordbær.

    Kaken blir ekstra fin om du pynter med noen blader sitronmelisse og drysser over litt melis.