Oppskrift på veldig god og enkel dessert - Ostekakekrem
7

Marias ostekakekrem

(60)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskriften på en herlig liten slags ostekake i porsjonsform med lettlaget ostekakekrem, knust kjeks i bunnen og friske bær på toppen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ostekakekrem

1 stkvaniljestang, frøene av
3 desiliterTINE Kremfløte
2 begerTINE Kremgo’® Naturell, romtemperert
2 desilitermelis
2 teskjesitronsaft (kan sløyfes)

Bunnen

150 gramBixit-kjeks eller annen god kjeks
3 spiseskjeTINE Meierismør
2 teskjekanel

Ved servering

1 kurvferske jordbær eller andre bær

Slik gjør du det

    Ostekakekrem

  1. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Visp kremfløte til luftig krem. Bland i romtemperert kremost, melis, litt sitronsaft og vaniljestangfrø og visp alt dette godt sammen med kremen.
  2. Bunnen

  3. Knus kjeksen, gjerne i en food processor. Smelt smør i en stekepanne på middels varme og ha i den knuste kjeksen sammen med litt kanel. Stek dette lett uten at det blir brent.

    Tips:

    Hvis du ønsker det, kan du gjerne grovhakke ca. 75 g mandler eller valnøtter og blande i bunnen.
  4. Ved servering

  5. Sett frem seks dessertskåler eller glass. Legg lagvis kjeks, ostekakekrem og avslutt med friske jordbær eller andre bær på toppen. Sett desserten kaldt frem til du skal servere den.

Tips:

Varier kremen til slik du ønsker den ved å tilsette f.eks. Daim-kuler, hakket sjokolade, frosne eller friske bær, appelsinsaft i stedet for sitronsaft osv.

Kommentarer

Produkter i oppskriften