Oppskrift på veldig god og enkel dessert - Ostekakekrem, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Marias ostekakekrem

Her er oppskriften på en herlig liten slags ostekake i porsjonsform med lettlaget ostekakekrem, knust kjeks i bunnen og friske bær på toppen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Varier kremen til slik du ønsker den ved å tilsette f.eks. Daim-kuler, hakket sjokolade, frosne eller friske bær, appelsinsaft i stedet for sitronsaft osv.

Slik gjør du

Ostekakekrem

  1. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Visp kremfløte til luftig krem. Bland i romtemperert kremost, melis, litt sitronsaft og vaniljestangfrø og visp alt dette godt sammen med kremen.

Bunnen

  1. Knus kjeksen, gjerne i en food processor. Smelt smør i en stekepanne på middels varme og ha i den knuste kjeksen sammen med litt kanel. Stek dette lett uten at det blir brent.

    Hvis du ønsker det, kan du gjerne grovhakke ca. 75 g mandler eller valnøtter og blande i bunnen.

Ved servering

  1. Sett frem seks dessertskåler eller glass. Legg lagvis kjeks, ostekakekrem og avslutt med friske jordbær eller andre bær på toppen. Sett desserten kaldt frem til du skal servere den.