Oppskrift på Himmelsk lapskaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Himmelsk lapskaus

Herlig fruktsalat laget med de fruktene du selv velger. Det er kun fantasien som setter begrensning. Servert med en god råkrem.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Det er kjempegodt å blande inn både hakkede nøtter, mørk sjokolade og biter av marshmallows i denne deilige desserten. Et par spiseskjeer av Cointreau-likør gjør seg også særdeles godt og gir en god og avrundet smak.

Slik gjør du

  1. Skrell appelsiner, epler, bananer og kiwi. Del druene i to og ta ut steiene, hvis de har det.Skjær epler, appelsinbåter, banan, ananas og kiwi i pene, jevne terninger. Bland all frukten.

  2. Lag sukkerlake av vann og sukker ved å koke det opp over middels varme (Hvis du ikke lager lake, kan du bruke appelsinjuice i stedet). For å få mer smak, kan du bytte ut samme mengde vann med appelsinjuice.). Avkjøl blandingen.

  3. Hell laken (eller appelsinjuicen) over salaten og la den trekke et par timer i kjøleskapet.

Råkrem

  1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Visp kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen. La stå kjølig frem til servering.

    Vanilig pisket krem, TINE Kesam Vanilje eller Piano Vaniljesaus er gode alternativer til råkrem.