Oppskrift på En himmelsk munnfull

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

En himmelsk munnfull

Denne enkle, voksne oppskriften på fromasj er, som navnet tilsier, en himmelsk munnfull. Server den i porsjonsglass eller i en serveringsbolle, og pynt med cocktailbær, nøtter og sjokolade. Husk at fromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Når du skal skille eggeplommen fra eggehviten, er det lett å ha hele egget i en bolle. Deretter løfter du bare ut plommen. Det er like lett å sile egget gjennom fingrene.

Slik gjør du

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5-10 minutter. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Visp eggeplommene med sukkeret til eggedosis.

  2. Sett på en kjele med vann. Klem ut vannet av gelatinen og ha den over i en bolle. Slå over det kokende vannet, og rør til gelatinen er oppløst.

  3. Hell gelatinoppløsningen i sherryen og rør. Hakk cocktailbær, mandler og sjokolade grovt og bland det i eggedosisen (hold igjen litt til pynt). Visp eggehvitene stive, og gjør det samme med fløten.

  4. Bland alt forsiktig sammen. Hell fromasjen over i en bolle, porsjonsglass eller form. La den stå kjølig i 2-3 timer, eller over natten.

  5. Server fromasjen med cocktailbær, mandler og sjokolade.