Oppskrift på Amerikansk ostekake, foto: Synøve Dreyer kilde: TINE

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Amerikansk ostekake

Nydelig oppskrift på ekte ostekake som skal stekes. Kaken, som deles i ca 10 porsjoner, har et smakfullt fyll laget med svisker, rom, kremost og kremfløte. Hvis du ønsker ekstra god smak på sviskene, lar du dem trekke i rom- eller portvinet par timer før du lager kaken. Unn deg selv litt helgeluksus eller bak denne gode ostekaken til neste bursdagsfeiring!

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

Slik gjør du

Forberedelse (valgfritt)

 1. La sviskene ligge i rom eller portvin i et par timer for å få fram ekstra god smak.

  Til denne oppskriften trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter.

Kakebunnen

 1. Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og eggeplomme. Rør sammen til en jevn deig eller ha alt i en food processom, som du lar gå helt til deigen er samlet.

 2. Trykk deigen til kakebunnen ut i pai- eller kakeformen, dekk bunnen og opp langs kanten. Prikk overalt på bunnen med en gaffel og la den stå kjølig i ca 30 minutter.

 3. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til du får en fin krem.

 4. Forstek kakebunnen midt i ovnen på 200 °C i ca 8 minutter. La den avkjøle i formen. I mellomtiden senker du temperaturen i ovnen til 150 °C

Kakefyllet

 1. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til en fin krem.

 2. Fordel det meste av de rom- eller portvintrukne sviskene i paibunnen og hell resten av alkoholen over (det som ikke er trukket inn i sviskene).

 3. Hell over ostekremen, stikk resten av sviskene halvveis ned i kremen og stekkaken ferdig midt i ovnen i ca 40 minutter.

 4. Avkjøl kaken og server den nystekt.