Oppskrift på Amerikansk ostekake
2

Amerikansk ostekake

(15)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Nydelig oppskrift på ekte ostekake som skal stekes. Kaken, som deles i ca 10 porsjoner, har et smakfullt fyll laget med svisker, rom, kremost og kremfløte. Hvis du ønsker ekstra god smak på sviskene, lar du dem trekke i rom- eller portvinet par timer før du lager kaken. Unn deg selv litt helgeluksus eller bak denne gode ostekaken til neste bursdagsfeiring!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kakebunnen

150 gramhvetemel
100 gramTINE Meierismør
½ desilitersukker
1 stkeggeplomme

Kakefyllet

150 gramsteinfrie svisker
½ desiliterrom eller portvin
200 gramTINE Kremgo’® Naturell
2 stkegg
3 spiseskjesukker
1 ½ desiliterTINE Kremfløte
2 spiseskjemaizena

Slik gjør du det

    Forberedelse (valgfritt)

  1. La sviskene ligge i rom eller portvin i et par timer for å få fram ekstra god smak. Til denne oppskriften trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter.
  2. Kakebunnen

  3. Smuldre mel og smør. Tilsett sukker og eggeplomme. Rør sammen til en jevn deig eller ha alt i en food processom, som du lar gå helt til deigen er samlet.
  4. Trykk deigen til kakebunnen ut i pai- eller kakeformen, dekk bunnen og opp langs kanten. Prikk overalt på bunnen med en gaffel og la den stå kjølig i ca 30 minutter.
  5. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til du får en fin krem.
  6. Forstek kakebunnen midt i ovnen på 200 °C i ca 8 minutter. La den avkjøle i formen. I mellomtiden senker du temperaturen i ovnen til 150 °C
  7. Kakefyllet

  8. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna til en fin krem.
  9. Fordel det meste av de rom- eller portvintrukne sviskene i paibunnen og hell resten av alkoholen over (det som ikke er trukket inn i sviskene).
  10. Hell over ostekremen, stikk resten av sviskene halvveis ned i kremen og stekkaken ferdig midt i ovnen i ca 40 minutter.
  11. Avkjøl kaken og server den nystekt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften