Gresskarpai

(98)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gresskarpai, eller "pumpkin pie", hører med til Halloween og Thanksgiving, og er en av de mest kjente amerikanske paiene.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Paibunn

1 stkNå® Paibunn

Eller lag egen hjemmelaget paibunn

200 gramhvetemel
150 gramTINE Meierismør
2 spiseskjevann

Fyll

400 gramgresskar
6 spiseskjehvetemel
½ teskjebakepulver
½ teskjesalt
1 teskjemalt kanel
1 teskjemalt allehånde
½ teskjemalt ingefær
½ teskjemalt muskat
2 stkegg
1 ½ desilitersukker
2 spiseskjesmeltet TINE Meierismør
3 desiliterTINE Kaffefløte
2 teskjevaniljesukker

Tilbehør

3 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

    Hjemmelaget paibunn

  1. Ha hvetemel, smør og vann i en food processor og kjør til en fast deig. La paideigen ligge i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du kjevler den ut.
  2. Finn frem en paiform og forvarm stekeovnen til 200 °C.
  3. Fyll

  4. Mens paideigen ligger kaldt, damper du gresskarkjøtt til det blir mørt. Bruk en dampkjele eller kok det i vann i 15 - 20 minutter. Sil av overflødig vann og sett kjøttet til avkjøling. Mos deretter kjøttet for hånd eller i en food processor, slik at det blir til en fin gresskarpuré.

    Tips:

    Til oppskrifter som denne hvor gresskarkjøttet skal kokes, kan det faktisk lønne seg å finne de litt mindre variantene av gresskar (mellom 2 - 4 kg) ettersom kjøttet i disse har mer tetthet og ofte er litt søtere enn de større variantene.
  5. Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet i ca. 10 minutter (hvis du bruker Nå Paibunn trenger du ikke forsteke deigen). Sett ned varmen til 180 °C.
  6. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskarpuré, kaffefløte og vaniljesukker. Ha fyllet i paiskallet og stek gresskarpaien i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast.
  7. Tilbehør

  8. Server paien lun eller avkjølt med pisket krem til.

Tips:

Et gresskar skal være fast og litt hardt i skallet. Skallet vil ha små rustfargede områder og kanskje små rifter - dette har ingenting å si for kvaliteten. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften