Amerikansk eplepai

(205)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Varm eplekake med krem smaker veldig godt. Norske epler er supre å bruke på grunn av den gode syrligheten. Her er oppskrift på en skikkelig amerikansk eplepai med lokk og og det hele. Velbekomme!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Lettvint paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen hjemmelaget paideig

8 desiliterhvetemel
¼ teskjesalt
225 gramTINE Meierismør
1 desilitervann

Fyll til eplepai

4 stkstore epler
1 ½ desilitersukker
½ desilitermelis
3 spiseskjehvetemel
1 teskjemalt kanel
2 spiseskjeTINE Meierismør

Pensling

1 stksammenvispet egg

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på hjemmelaget amerikansk eplepai trenger du en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Nå paibunn

  3. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.
  4. Eller lag din egen paibunn

  5. Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.
  6. Paifyllet

  7. Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.
  8. Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.
  9. Gjør noen bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien midt i ovnen i ca 40 minuter. Server den lunken, gjerne med vispet krem eller vaniljeis ved siden av.

Tips:

Med NÅ paibunn går det ekstra raskt å lage denne paien.

Kommentarer

Produkter i oppskriften