Laster
Laster
CD 2008 nr 41
Mediebanken

Amerikansk eplepai

Amerikansk eplepai

Varm eplekake med krem smaker veldig godt. Norske epler er supre å bruke på grunn av den gode syrligheten. Her er oppskrift på en skikkelig amerikansk eplepai med lokk og og det hele. Velbekomme!

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 1 t 20 min80 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Lettvint paibunn

    1  Nå Paibunn
  • eller lag din egen hjemmelaget paideig

    8 dl hvetemel
  • ¼ ts salt
  • 225 g TINE Ekte Smør
  • 1 dl vann
  • Fyll til eplepai

    4  store epler
  •  dl sukker
  • ½ dl melis
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss TINE Ekte Smør
  • Pensling

    1  sammenvispet egg

Tips

Med NÅ paibunn går det ekstra raskt å lage denne paien.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Til denne oppskriften på hjemmelaget amerikansk eplepai trenger du en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
     
  • Nå paibunn

    2
    Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.
     
  • Eller lag din egen paibunn

    3
    Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.
     
  • 4
    Skjær de skrelte eplene i båter. Bland dem med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.
     
  • Paifyllet

    5
    Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over.
     
  • 6
    Kjevle resten av deigen til et lokk, hold av litt til bladdekorasjoner. Pensle paikanten med vann. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten. Skjær noen snitt i lokket slik at dampen kommer ut.
     
  • 7
    Gjør noen bladdekorasjoner av den siste deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med sammenvispet egg. Stek paien midt i ovnen i ca 40 minuter. Server den lunken, gjerne med vispet krem eller vaniljeis ved siden av.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster