gresskarpannekake
0

Gresskarpannekaker med kanelkrem

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlige dessertpannekaker med gresskar.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Gresskarpannekaker

200 gramgresskar
300 gramhvetemel
1 teskjesalt
2 teskjesukker
1 teskjebakepulver
¼ teskjekanel
2 stkegg (medium)
2 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 desiliterTINE Kremfløte
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Til servering

2 desiliterTINE Kremfløte
1 teskjekanel

Slik gjør du det

  1. Skjær av skallet på gresskaret, fjern frø og del gresskarkjøtt i jevne biter. Legg bitene i en ildfast form og dekk med aluminiumsfolie. Bak midt i ovnen på 180 °C i 45 minutter, eller til gresskarbitene er møre.
  2. Ha bakte gresskarbiter over i en bakebolle. Tilsett mel, salt, sukker, bakepulver, kanel, egg og melk. Bruk stavmikser, eventuelt en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn røre. Spe med kremfløte til passe konsistens. Den skal være ganske tykk, men flytende nok til å danne tykke pannekaker. La røra svelle i 15 minutter før stekingen.
  3. Smelt smør i en stekepanne på middels sterk varme. Øse i ønsket mengde røre (ca. 1/2 dl) i den varme stekepanna. Snu pannekakene når det begynner å boble på oversiden. Pannekakene skal ikke steke like lenge på andre siden, bare til den har fått fin gylden farge.
  4. Pisk fløte til en myk krem, og dryss inn kanel. Stable gresskarpannekakene oppå hverandre og server med kanelkrem.

Kommentarer

Produkter i oppskriften