Oppskrift på Banankake med kefir

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Banankake

Banankake er en enkel kake å lage – og alltid veldig populær! Har du noen modne bananer liggende kan det være en veldig god grunn til å overraske familie eller venner med en rykende fersk kake!

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Brødform på ca 1,5 liter
TIPS!: Bruk gjerne overmodne bananer, det gir enda mer smak! 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160 °C på varmluft. Smør en avlang brødform med smør og strø over med mel.

  2. Bland mel, natron, kanel og salt i en bolle. Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Tilsett olje i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører.

  3. Mos bananer, og tilsett bananene, Kefir og vanilje- sukker i eggeblandingen og pisk det sammen. Vend melblandingen i bananblandingen.

  4. Hell røren i den smurte formen. Stek i 60 - 75 minutter. Bruk en tynn trepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt.

  5. Når kaken er ferdig stekt, henger det ikke fast noe fra kaken når du tar den ut - hvis det gjør det, så steker du den litt til. Avkjøles på rist. Pynt gjerne med et dryss av melis.