Oppskrift på Squashkake med aprikos
2

Squashkake med aprikos

(9)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Når gulrotkake er en så fantastisk kake, hvorfor ikke prøve en ny vri og lage squashkake? Her kan du nok tilføre noe helt nytt, og veldig godt, til neste kakeanledning.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form ca. 28 cm eller 3 liters brødform.

Ingredienser

200 ggrønn squash
3 stkegg
1 ½ dlsukker
3 ssTINE Meierismør
2 dlgrovhakkede tørkede aprikoser
2 dlhvetemel
1 ½ dlsammalt hvete, fin
¼ tssalt
1 ssnatron
1 ssmalt kanel
1 dlTINE Skumma Kulturmjølk

Slik gjør du det

  1. Riv squash på et rivjern og klem ut vannet. Grovhakk de tørkede aprikosene. Smelt smøret i en liten kjele .
  2. Visp egg og sukker til eggedosis og bland inn smeltet smør, squash og aprikos.
  3. Sikt inn mel, salt, natron og kanel. Rør inn Kulturmjølk.
  4. Ha røren i en brødform og stek midt i ovnen i 50 - 60 minutter på 175 °C.
  5. Stikk en trepinne midt i kakene, er pinnen tørr, er kakene ferdige. Avkjøl kaken. Pynt med et melisdryss.

Tips:

Bruk en blondeduk eller rist med et fint mønster for å gjøre kaken litt ekstra spennende. Legg duken/risten over kaken og dryss over melis. Fjern deretter duken/risten forsiktig. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften