Gulrotkake

(187)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Denne tolags gulrotkaken er supersaftig med masse godt fyll. Med syrnet melk får du en ekstra god kakebunn som alle vil elske.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform ca. 24 cm

Ingredienser

4 stkegg
3 desilitersukker
3 ½ desiliterhvetemel
1 teskjenatron
1 teskjebakepulver
1 ½ teskjekanel
1 teskjevaniljesukker
½ teskjesalt
2 desiliterTINE Kulturmjølk
1 desiliternøytral olje
4 desilitergulrøtter, revet

Smørkrem

375 gramTINE Kremgo’® Naturell, romtemperert
125 gramTINE Meierismør, romtemperert
6 desilitermelis
½ stksitroner, kun saften

Slik gjør du det

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt.
  2. Bland det vekselvis med Kulturmjølk, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.
  3. Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.
  4. Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.
  5. Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.

Tips:

Kakebunnen blir faktisk enda saftigere etter frysing, men vent med å lage smørkrem til kaken skal nytes.

Kommentarer

Produkter i oppskriften