Oppskrift på Gulrotkake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Gulrotkake

Denne tolags gulrotkaken er supersaftig med masse godt fyll. Med syrnet melk får du en ekstra god kakebunn som alle vil elske.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Springform ca. 24 cm
TIPS!: Kakebunnen blir faktisk enda saftigere etter frysing, men vent med å lage smørkrem til kaken skal nytes.

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt.

  2. Bland det vekselvis med Kulturmjølk, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.

  3. Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.

  4. Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.

  5. Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.