Oppskrift på bestemors suppe
0

Bestemors suppe

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en tradisjonell oppskrift på dessertsuppe basert på kulturmelk eller kefir. Suppen har en lett syrlig smak og er enkel å lage.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 literTINE Kulturmjølk eller kefir
¾ desiliterhvetemel
½ literTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 desiliterrosiner
3 spiseskjesukker
1 teskjevaniljesukker
2 desiliterTINE Kremfløte
15 stkhakkede mandler

Slik gjør du det

  1. Lag jevning av kulturmelk og mel ved å piske det godt sammen. Pisk til det ikke lenger er klumper i blandingen.
  2. Kok opp under omrøring. Spe med melken. Tilsett rosiner, sukker og vaniljesukker. La suppen trekke i 5 minutter.
  3. Visp kremfløten og fordel den i tallerknene når suppen øses opp. Dryss mandlene over.

Tips:

Jevning er en matlagingsteknikk for å gjøre væske mer tyktflytende. Dette gjøres ved å blande stivelse og væske slik at det får den ønskede konsistensen, eksempelvis til en suppe .

Kommentarer

Produkter i oppskriften