Oppskrift på bestemors suppe, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bestemors suppe

Dette er en tradisjonell oppskrift på dessertsuppe basert på kulturmelk eller kefir. Suppen har en lett syrlig smak og er enkel å lage.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Jevning er en matlagingsteknikk for å gjøre væske mer tyktflytende. Dette gjøres ved å blande stivelse og væske slik at det får den ønskede konsistensen, eksempelvis til en suppe .

Slik gjør du

  1. Lag jevning av kulturmelk og mel ved å piske det godt sammen. Pisk til det ikke lenger er klumper i blandingen.

  2. Kok opp under omrøring. Spe med melken. Tilsett rosiner, sukker og vaniljesukker. La suppen trekke i 5 minutter.

  3. Visp kremfløten og fordel den i tallerknene når suppen øses opp. Dryss mandlene over.