Oppskrift på Fylte konfektbiter, foto: Thomas Røyert kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fylte konfektbiter

Små konfektbiter fylt med sjokoladeganache med appelsin, sitronkrem og bringebærfromasj. Oppskriften ble laget av Helga Strand Skånland i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Konfektformer
TIPS!: Du kan fylle konfektbitene med det du ønsker. Hva med å prøve en variant med syltetøy?

Slik gjør du

  1. Finn frem konfektformer.

  2. Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.

  3. Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.

Sjokoladeganache med appelsin:

  1. Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.

Sitronkrem:

  1. Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.

Bringebærganache:

  1. Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.