Fylte konfektbiter

(33)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Små konfektbiter fylt med sjokoladeganache med appelsin, sitronkrem og bringebærfromasj. Oppskriften ble laget av Helga Strand Skånland i forbindelse med en konkurranse av TINE og KK.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Konfektformer

Ingredienser

400 gramsjokolade av god kvalitet

Sjokoladeganache med appelsin (fyll):

2 ½ desiliterTINE Kremfløte
260 gramsjokolade
2 stkappelsiner

Sitronkrem:

50 gramTINE Meierismør, romtemperert
½ desiliterTINE Kremfløte
4 ½ desilitermelis
4 dråpersitroner

Bringebærganache:

4 desilitervann
1 pakkebringebærgelé
3 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Finn frem konfektformer.
  2. Lag det fyllet du ønsker. Fremgangsmåtene finner du under.
  3. Smelt sjokolade i vannbad. Ha litt sjokolade i hver form. Vend på formene, slik at sjokoladen dekker bunn og oppover kantene. Sett formen i fryseren, slik at sjokoladen blir blank og stiv. Legg en liten klump med fyll i hver form og fyll på med sjokolade.

    Tips:

    Du kan fylle konfektbitene med det du ønsker. Hva med å prøve en variant med syltetøy?

  4. Sjokoladeganache med appelsin:

  5. Varm opp fløte til kokepunktet. Ta den bort fra varmen og ha i sjokolade. Riv skall fra appelsin. Tilsett appelsinskall og rør godt. La ganachen bli stiv i kjøleskapet, ca. 2 timer før bruk.
  6. Sitronkrem:

  7. Rør smør og fløte sammen. Tilsett melis og sitron. Rør sammen til du får en smidig røre.
  8. Bringebærganache:

  9. Kok opp vann og bland med gelépulver. Avkjøl til halvstivt i kjøleskapet. Visp kremfløte og bland med geléen. La det hele hvile i kjøleskapet i noen timer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften