Oppskrift på Sjokoladetrøffel
69
Godkjent av bestemor

Sjokoladetrøffel

(144)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget sjokoladetrøffel med mørk sjokolade, konjakk og kakao. Trøflene er enkle å lage, men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Da rekker de å bli ordentlig kalde før du ruller dem til kuler. 1 porsjon holder til ca. 35 kuler.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ desiliterTINE Kremfløte
300 grammørk sjokolade
2 spiseskjecognac eller rom

Til å rulle i:

1 desiliterkakao
1 spiseskjemelis
200 grammørk sjokolade

Slik gjør du det

    Dag 1:

  1. Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Kjør det hele raskt sammen med en stavmikser. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.
  2. Dag 2:

  3. Lag kuler med "kulejern" som er skylt i varmt vann.

    Tips:

    Et kulejern er et kjøkkenverktøy som brukes til å lage fruktkuler med. Du får kjøpt det på butikker som Jernia, men du kan også bruke hendene til å forme kuler. Husk at varme hender smelter sjokoladen, så her må det jobbes raskt!

  4. Bland kakao og melis og ha i en dyp tallerken.
  5. Hakk sjokoladen og smelt den i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør til en glatt krem. Dypp trøflene i den smeltede sjokoladen og rull dem i kakaoblandingen. La de stivne før servering.

Bestemortips:

Du kan også rulle trøflene i hakkede nøtter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften