Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sjokoladetrøffel

Hjemmelaget sjokoladetrøffel med mørk sjokolade, konjakk og kakao. Trøflene er enkle å lage, men resultatet blir best hvis du lager dem over to dager. Da rekker de å bli ordentlig kalde før du ruller dem til kuler. 1 porsjon holder til ca. 35 kuler.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Slik gjør du

Dag 1:

  1. Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Kjør det hele raskt sammen med en stavmikser. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.

Dag 2:

  1. Lag kuler med "kulejern" som er skylt i varmt vann.

    Et kulejern er et kjøkkenverktøy som brukes til å lage fruktkuler med. Du får kjøpt det på butikker som Jernia, men du kan også bruke hendene til å forme kuler. Husk at varme hender smelter sjokoladen, så her må det jobbes raskt!

  2. Bland kakao og melis og ha i en dyp tallerken.

  3. Hakk sjokoladen og smelt den i en glass- eller metallbolle over vannbad. Rør til en glatt krem. Dypp trøflene i den smeltede sjokoladen og rull dem i kakaoblandingen. La de stivne før servering.

    Du kan også rulle trøflene i hakkede nøtter.