Oppskrift på Gresk yoghurt med honning og nøtter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Gresk yoghurt med honning og nøtter

Kombinasjonen av fløyelsmyk gresk yoghurt, honningristede nøtter og syltetøy er forfriskende og veldig god.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Porsjonsformer
TIPS!: Det er mange typer syltetøy som passer perfekt sammen med gresk yoghurt, som fiken, multer, eple. Velg din favoritt!

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 100 °C. Ha nøttene på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca 30 minutter.

  2. Hell honning over nøttene (du kan gjerne bruke mer honning enn det som står i oppskriften, prøv deg frem). Bland litt. Øk temperaturen på stekeovnen til 180 °C, og stek nøttene videre i ca 10 minutter. Følg nøye med, slik at de ikke blir brent. Ta stekeplaten ut av ovnen, og strø salt over. Avkjøl.

    Du kan gjerne bruke ubehandlede nøtter. Hakk dem grovt.

  3. Fordel syltetøy i porsjonsglass. Ha halvparten av yoghurten i glassene. Ha på honning og ristede nøtter, og deretter resten av yoghurten. Strø over ristede honningnøtter.