Oppskrift på Gresk yoghurt med honning og nøtter
2

Gresk yoghurt med honning og nøtter

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kombinasjonen av fløyelsmyk gresk yoghurt, honningristede nøtter og syltetøy er forfriskende og veldig god.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsformer

Ingredienser

10 spiseskjeusaltede nøtter
2 desiliterflytende honning
¼ teskjesalt
8 spiseskjesyltetøy med aprikos og fersken
6 desilitergresk yoghurt

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 100 °C. Ha nøttene på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca 30 minutter.
  2. Hell honning over nøttene (du kan gjerne bruke mer honning enn det som står i oppskriften, prøv deg frem). Bland litt. Øk temperaturen på stekeovnen til 180 °C, og stek nøttene videre i ca 10 minutter. Følg nøye med, slik at de ikke blir brent. Ta stekeplaten ut av ovnen, og strø salt over. Avkjøl.

    Tips:

    Du kan gjerne bruke ubehandlede nøtter. Hakk dem grovt.
  3. Fordel syltetøy i porsjonsglass. Ha halvparten av yoghurten i glassene. Ha på honning og ristede nøtter, og deretter resten av yoghurten. Strø over ristede honningnøtter.

Tips:

Det er mange typer syltetøy som passer perfekt sammen med gresk yoghurt, som fiken, multer, eple. Velg din favoritt!

Kommentarer