Oppskrift på yoghurtkake med pære
4

Kesamkake med pærer

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Kesam og pærer gir god saftighet, og sitron gir det ekstra lille i denne smakfulle pærekaken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform

Ingredienser

4 stkpærer
2 spiseskjeTINE Meierismør til formen
3 spiseskjehvetemel til formen
2 stkegg
200 gramsukker
200 gramfinmalt mandler
200 gramhvetemel
1 teskjebakepulver
2 desiliterKesam® Original
1 stksitron
3 desiliterKesam® Bringebær

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen til 200 °C.
  2. Smør en form med mykt smør og drys med litt hvetemel.
  3. Skrell pærene og fjern kjernehusene. Del hver pære i fire, eller skjær dem i skiver, og fordel dem i den smurte form.
  4. Pisk egg og sukker til en luftig blanding. Bland sammen malte mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i eggedosisen, og vend det forsiktig inn.
  5. Skjær det gule av skallet av sitronen, og hakk det fint. Bland sitronskall og Kesam sammen. Bland dette forsiktig inn i deigen.
  6. Fordel deigen over pærene og stek i rundt 25 min i ovnen.
  7. Servér med bringebærkesam

Tips:

#1: Om du ønsker, kan du bytte ut pærene med epler.

#2: Server gjerne kaken lun sammen med god vaniljeis.

Kommentarer

Produkter i oppskriften