Yoghurtkake med pære

Kesamkake med pærer

8
15
Enkel50 min
Kesam og pærer gir god saftighet, og sitron gir det ekstra lille i denne smakfulle pærekaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen til 200 °C.

  2. 2

    Smør en form med mykt smør og drys med litt hvetemel.

  3. 3

    Skrell pærene og fjern kjernehusene. Del hver pære i fire, eller skjær dem i skiver, og fordel dem i den smurte form.

  4. 4

    Pisk egg og sukker til en luftig blanding. Bland sammen malte mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i eggedosisen, og vend det forsiktig inn.

  5. 5

    Skjær det gule av skallet av sitronen, og hakk det fint. Bland sitronskall og Kesam sammen. Bland dette forsiktig inn i deigen.

  6. 6

    Fordel deigen over pærene og stek i rundt 25 min i ovnen.

  7. 7

    Servér med vaniljekesam.

Tips

Om du ønsker, kan du bytte ut pærene med epler.

Del denne oppskriften: