Oppskrift på yoghurtkake med pære

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kesamkake med pærer

Kesam og pærer gir god saftighet, og sitron gir det ekstra lille i denne smakfulle pærekaken.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Springform
TIPS!: Om du ønsker, kan du bytte ut pærene med epler.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen til 200 °C.

  2. Smør en form med mykt smør og drys med litt hvetemel.

  3. Skrell pærene og fjern kjernehusene. Del hver pære i fire, eller skjær dem i skiver, og fordel dem i den smurte form.

  4. Pisk egg og sukker til en luftig blanding. Bland sammen malte mandler, hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett melblandingen i eggedosisen, og vend det forsiktig inn.

  5. Skjær det gule av skallet av sitronen, og hakk det fint. Bland sitronskall og Kesam sammen. Bland dette forsiktig inn i deigen.

  6. Fordel deigen over pærene og stek i rundt 25 min i ovnen.

  7. Servér med bringebærkesam