Ostekake med bær

(69)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Helt uimotståelig ostekakepai med deilige friske bringebær både som fyll og pynt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 cm

Ingredienser

Bunn:

4 desiliterhvetemel
1 desilitersukker
150 gramTINE Meierismør

Fyll

3 stkegg
200 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 ½ desiliterTINE Crème Fraîche Original
1 desilitermelis
100 grambringebær

Pynt:

5 desiliterbringebær
2 spiseskjemelis

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Du trenger en rund form med løs kant, ca. 24 cm i diameter.
  2. Bunnen

  3. Bland mel og sukker. Smelt smør og bland til en grynete masse. Trykk ut smulene i kakeformen.
  4. Sett bunnen kaldt for å stivne. Stek bunnen midt i ovnen, ca. 10 minutter.
  5. Fyll til ostekake

  6. Bland egg, kremost, Crème Fraîche og melis, og rør forsiktig inn bringebær. Hell fyllet i paiskallet og stek ytterligere i 25 minutter.
  7. Avkjøl ostekakepaien. Ved servering legger du rikelig med bringebær over paien og et dryss med melis.

Tips:

Dersom du oppbevarer kaken i kjøleskapet bør du la den stå litt i romtemperatur før du serverer den.

#2 Kaken blir også veldig god med blåbær. Da kan du med fordel bruke TINE Kremost til baking Vanilje istedenfor naturell. Ha eventuelt en teskje vaniljesukker i røren som for å få en søtere smak.

Kommentarer

Produkter i oppskriften