Oppskrift på Sunnere fastelavnsboller

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sunnere fastelavnsboller

Kesam er et tryllemiddel i matlagingen. I denne oppskriften har vi erstattet smør med TINE Kesam mager. Det gir et sunnere alternativ til vanlige fastelavnsboller og er populært blant store og små bolleelskere.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: TINE Kesam kan brukes til mye. Det kan erstatte smør i mange bakverk eller blandes med rømme eller crème fraîche for å få en magrere dressing. Kesam blandet med vispet krem er også magert og godt til for eksempel kokt og stekt fisk.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.

  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli lunkent (37° C). Rør ut gjæren i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

  3. Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.

  4. Pensle med sammenvispet egg og stek i stekeovnen i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.

  5. Pisk fløte til krem. Del bollene i to og fyll kremen i bollene eller server i en skål ved siden av. Om du ønsker sjokoladekrem kan du blande inn ca. 2 ss kakaopulver i kremen. Ønsker du et magrere alternativ visper du fløten til krem og blander forsiktig med et beger TINE Kesam Mager.