Glutenfrie boller

(150)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

De med cølaki kan få ferske og saftige boller. Det eneste er at de ikke inneholder gluten.Her er oppskriften på en glutenfri bolledeig som har både kesam og gjær, men som bruker fiberhusk og glutenfritt mel. Del de ferdigstekte bollene i to og fyll på med deilig vaniljekrem, så får du et glutenfritt alternativ til fastelavensboller.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Grunndeig:

3 desiliterKesam® Original
3 desilitervarmt vann
2 spiseskjefiberhusk
70 gramjyttemel
50 gramgjær
6 spiseskjesmeltet TINE Meierismør
½ teskjesalt
500 gramglutenfritt mel
1 ½ desilitersukker
1 teskjekardemomme

Fyll:

1 desiliterrosiner

Slik gjør du det

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, jyttemel og gluenfritt mel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5-8 minutter. Smuldre i gjæren. Tilsett så smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
  2. Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller. Dersom du liker rosiner, tilsetter du disse inn i bollene. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca 30 minutter.
  3. Forvarm stekeovnen til 225°C.
  4. Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Tips:

Fastelavenfyll:

#1: Vanlig krem: 3 dl TINE Kremfløte og 1 ss sukker piskes luftig

#2: Vaniljekrem: 3 dl TINE Kremfløte piskes luftig og blandes med 3 dl Piano Vaniljekrem

#3: Sjokoladekrem: 3 dl TINE Kremfløte piskes luftig og blandes med 3 ss sjokoladesaus

Kommentarer

Produkter i oppskriften