Glutenfrie vafler

(139)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskriften på gode vafler uten gluten. En vaffelrøre trenger altså ikke lages med hvetemel. Disse sprø vaflene lages med maisennamel. Hvis du ønsker kan du tilsette litt glutenfri havregryn i røren. Glutenfrie vafler smaker best når de er nystekte og gjerne sammen med litt brunost og syltetøy.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkegg
1 desilitersukker
100 gramsmeltet TINE Meierismør
2 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
1 teskjekardemomme
2 desilitermaizena

Slik gjør du det

  1. For å lage glutenfri vaffelrøre starter du med å piske sammen egg og sukker. Smelt deretter smøret og bland med melk før det has i blandingen.
  2. Bland så de tørre ingrediensene og rør til du får en glatt og fin vaffelrøre.
  3. Vaffelrøren skal stå å svelle i ca 15 minutter før du steker vaflene i et vaffeljern.
  4. Glutenfrie vafler smaker best nystekte. Piske gjerne krem og legg mellom hjertene sammen med for eksempel bringebær, appelsinfileter og revet appelsinskall.

Tips:

Bruk gjerne resteer av for eksempel vaniljesaus (vær obs på at den ikke inneholder gluten!), risengrynsgrøt, rømme, yoghurt og fløteskvetter i vaffelrøren.

Kommentarer

Produkter i oppskriften