Glutenfrie sjokolademuffins

(143)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskriften på noen veldig gode og glutenfrie sjokolademuffins. Disse gode cupcakesene blir luftige og gode, og på toppen brer du godt med den gode sjokoladeglasuren. Pynt gjerne med små hjerter, seigmenn, sølvkuler eller annen fin pynt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkegg
2 dlsukker
3 dlglutenfritt mel
1 tsbakepulver
2 tsvaniljesukker
3 sskakao
1 dlTINE Matfløte eller kaffefløte
50 gTINE Meierismør, smeltet

Sjokoladeglasur

50 gTINE Meierismør
100 gkokesjokolade

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer
  2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  3. Bland sammen det glutenfrie melet/kakemiksen, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en bolle.
  4. Sikt forsiktig blandingen i eggedosisen vekselvis med fløten. Bland forsiktig i smeltet smør.
  5. Fordel røren i muffinsformer, ¾ fulle
  6. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
  7. Sjokoladeglasur

  8. Smelt smør og sjokolade forsiktig og smør glasuren på muffinsene. Pynt etter smak.

Tips:

Hakkede valnøtter eller mandler er alltids godt i sjokolademuffins!

Kokesjokolade opplyser om at den kan inneholde spor av gluten. Hvis du skal lage denne oppskriften til en som er hyperallergisk anbefaler vi deg å finne en erstatnings sjokolade.

Kommentarer

Produkter i oppskriften