Cupcakes med blåbær og bringebær

(61)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift saftige muffins med god kremosttopping og pyntet med friske bær. Lag gjerne en dobbel porsjon (en porsjon er ca 12 muffins), slik at du kan fryse ned og ha gode småkaker lett tilgjenglig dersom du får uventet besøk. Kremosttoppingen lager du rett før du får besøk og brer godt over de gode småkakene.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkegg
2 desilitersukker
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen type
50 gramTINE Meierismør
4 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
2 desiliterbringebær
2 desiliterblåbær

Kremosttopping

200 gramTINE Kremgo’® Naturell
50 gramTINE Meierismør
2 desilitermelis
Noenfriske blåbær og bringebær

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
  2. Cupcakes trinn for trinn

  3. Smelt smøret på lav varme. Avkjøl. Visp deretter egg og sukker lyst og luftig. Rør i melk og smeltet, avkjølt smør.
  4. Bland mel og bakepulver og vend det i blandingen sammen med bærerne.
  5. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 15 minutter og la dem avkjøles helt.
  6. Kremosttopping

  7. Rør sammen kremost, smør og melis til en fyldig glasur. Pynt kakene med toppingen og bær på toppen.

    Tips:

    Det er også godt med en ts vaniljesukker i kremblandingen.  

Tips:

Hvis du er en ekte søtmons, er det veldig godt å bruke 100 g hakket sjokolade i disse muffinsene. Mmmm....

Kommentarer

Produkter i oppskriften