Bananmuffins med sjokoladebiter

(151)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Prøv saftige og gode hjemmelagde bananmuffins med biter av hakket sjokolade. Perfekt måte å få brukt opp bananer som er blitt overmodne! Muffinsene egner seg godt til å fryse ned, så vurder å lage dobbel porsjon av denne røren som i utgangspunktet gir deg ca 12 muffins.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Saftig bananmuffins

125 gramTINE Meierismør
2 stkegg
150 gramsukker
1 teskjevaniljesukker
200 gramhvetemel
2 teskjebakepulver
2 teskjemalt kanel
2 stkmodne bananer
100 grammørk sjokolade

Glasur:

100 grammelis
1 ½ spiseskjekakao
1 spiseskjekokende varmt vann

Slik gjør du det

  1. Av denne oppskriften på bananmuffins får du ca 12 saftige muffins.
  2. Smelt smør og avkjøl. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram muffinsformer eller et muffinsbrett.
  3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør mel og smeltet smør i eggedosisen sammen med moste bananer og grovt hakket sjokolade.
  4. Fordel deigen i 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen i 15-20 minutter.
  5. Valgfri glasur:

  6. Rør melis med kakao og litt vann til en glasur. Ha glasuren i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer kakene. Dersom du ønsker en annen farge på glasuren, dropper du kakaopulveret til fordel for noen dråper med konditorfarge.

Tips:

#1: Hakkede valnøtter eller andre nøtter smaker passer også kjempegodt i disse muffinsene.

#2: Det går fint an å bruke glutenfritt mel til å lage disse saftige muffinsene. Bruk da ca 180 g av for eksempel Sempers mix for fin bakst i stedet for 200 g hvetemel.

Kommentarer

Produkter i oppskriften