Oppskrift på Muffins med eple og kanel

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Muffins med eple og kanel

Man setter alltid stor pris på å få servert saftige kaker. Her er oppskrift på eplemuffins (eller cupcakes) med kanel, som er fint å ta med på dugnad, servere i barnebursdagen eller fryse ned og ha på lur til når du får overraskende besøk.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Hakk gjerne 1/2 desiliter mandler eller valnøtter og ha i deigen. 

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 190°C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.

  2. Smelt smøret i en kjele og avkjøl litt.

  3. Visp egg, sukker og vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis. Tilsett melk.

  4. Bland sammen mel, bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret.

  5. Riv eplet grovt, press ut væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt i hver.

  6. Stek muffinsen midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
    Dryss gjerne over litt melis ved servering.