Fastelavnsboller

(299)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på nydelige kremboller, «fastlavnsboller», gir deg ca 16 lette og luftige hveteboller som du kan fylle med deilig krem og syltetøy. Et dryss av melis på toppen og de blir helt uimotståelige.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fastelavensboller

50 gramgjær (evt 1 pk tørrgjær)
3 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
100 gramTINE Meierismør
100 gramsukker
500 gramhvetemel (ca.)
½ teskjekardemomme
½ teskjesalt
½ teskjebakepulver

Pensling

1 stksammenvispet egg

Fyll til fastelavensboller

3 desiliterTINE Kremfløte
2 teskjevaniljesukker
1 desilitersyltetøy

Dryss ved servering

1 desilitermelis

Slik gjør du det

    Fastelavensboller

  1. Smelte smør. Ha i melk og varm opp til 37 °C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell i væsken og rør ut gjæren.
  2. Ha sukker, hvetemel, kardemomme, salt og bakepulver i bollen, elt sammen til en lett og smidig deig. Sett bolledeigen til heving under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  3. Utbaking og etterheving

  4. Del deigen i ca. 16 emner og trill boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir og la heve under plast i 30 nye minutter.
  5. Pensle boller med sammenvispet egg og stek på 225 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Fyll til fastelavensboller

  7. Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem. Del boller i to og fyll med syltetøy og krem. Dryss litt melis over til slutt.

    Tips:

    Kaldheving av gjærbakst er smart hvis du vil servere ferske boller til frokost. Da bruker du halv mengde gjær og blander sammen alle ingrediensene, sett kaldt over natten.

    Trill ut til boller uten at du har forhevet deigen. Legg dem på smurt plate og pensle med egg. La bollene så stå i et varmt rom i ca 30. minutter for å få litt heving før de settes inn i kald stekeovn. Stek bollene midt i ovnen på 250 °C til de er pent gylne.

Tips:

Kommentarer

Produkter i oppskriften