Glutenfrie fastelavnsboller

(40)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Alle fortjener å bli servert ferske og saftige fastelavensboller. Fastelavensboller kan fint lages med glutenfritt mel og dermed spises også for deg med cølaki eller glutenintoleranse. Fyll fastelavensbollene med herlig vaniljekrem, som gir bollene det lille ekstra. God fornøyelse!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Glutenfri bolledeig

3 desiliterKesam® Original
3 desilitervarmt vann
2 spiseskjefiberhusk
70 gramjyttemel
500 gramlyst glutenfritt mel
50 gramgjær
6 spiseskjesmeltet TINE Meierismør
½ teskjesalt
1 ½ desilitersukker
1 teskjekardemomme

Vaniljefyll til boller

3 desiliterTINE Kremfløte
3 desiliterPiano Vaniljekrem

Dryss:

3 spiseskjemelis

Slik gjør du det

  Glutenfrie boller

 1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter Semper (eller annet glutenfritt mel), fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5 - 8 minutter. Tilsett så gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
 2. Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca 30 minutter.
 3. Forvarm stekeovnen til 225°C.
 4. Steke boller

 5. Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist og del dem deretter i to.
 6. Fyll til glutenfrie fastelavensboller

 7. Visp kremfløten stiv og bland den med vaniljekremen. Legg kremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.

Tips:

Hvis du ønsker et alternativ til vanlig krem eller vaniljekrem i bollene, kan du blande 3 - 4 spiseskjeer sjokoladesaus eller litt syltetøy i kremen

Kommentarer

Produkter i oppskriften