Oppskrift på Fastelavnsboller med vaniljekrem

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fastelavnsboller med vaniljekrem

Det er ikke bare til fastelaven det er lov å fylle bollene med krem. Vaniljekremen gir bollene det lille ekstra og som både store og små er glad i. Med et lett dryss av melis på toppen, blir disse hjemmelagde bollene helt uimotståelige. Av denne oppskriften får du ca 16 luftige boller

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan gjerne erstatte halvparten av smøret med kesam for å lage sunnere boller.

Slik gjør du

Fastelavensboller

  1. Smelt smør i en kjele og bland i melken. Blandingen bør være lunken, ca 37 °C (kroppstemperatur). Smuldrer gjæren i bakebollen, hell i litt av væsken og rør ut gjæren. Hell deretter i resten av væsken når gjæren er oppløst. Bland til slutt i de tørre ingrediensene.

  2. Elt sammen til du får en passe fast deig og hold tilbake på melmengden dersom du ikke synes deigen trenger å bruke alt. Dersom du synes den er for klissete, tilsetter du bare litt og litt mer mel. Dekk den til med plast og la deigen heve på et lunt sted til ca. dobbel størrelse.

  3. Bak ut 16 boller og legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Etterhev under dekke i ca. 25 nye minutter.

  4. Forvarm stekeovnen til 250 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.

Steking av boller

  1. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek i ca. 10 minutter. Avkjøl bollene på rist og del dem deretter i to.

Vaniljefyll til fastelavensboller

  1. Visp kremfløten stiv og bland den med ferdig Piano vaniljekrem. Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.