Hveteboller med overraskelse

(787)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse bollene som er fylt med en liten "overraskelse" er supre til barnebursdag, alle tiders turmat, ekstra kosemat til bilturen eller som en liten overraskelse for store og små i hverdagen. Denne oppskriften gir ca. 16 boller.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

550 gramhvetemel
100 gramsukker
½ teskjesalt
½ teskjekardemomme
½ teskjebakepulver
100 gramTINE Meierismør
3 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 pakkegjær (50 g)
1 platekokesjokolade i biter, eller Smil, seigmann, marsipan, melkebart, karamell eller annen godis.

Pensling:

1 stksammenvispet egg

Slik gjør du det

  1. Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, 20-30 minutter.
  2. Forvarm stekeovnen til 225 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
  3. Trill ut 16 boller. Lag et hull og legg inn en sjokoladebit (eller en annen overraskelse). Dra deig over hullet og legg dem med skjøten ned på bakepapirkledd eller smurt stekeplate. Etterhev under plast i ca. 20 minutter.
  4. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Hveteboller kan fylles med en seigmann, marsipanbit, karamell eller annen godis.

Kommentarer

Produkter i oppskriften