Oppskrift på Smørboller med vanilje og bær, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Smørboller med vanilje og bær

Ingenting smaker bedre enn fersk gjærbakst. Det trenger ikke å være en spesiell anledning heller. Bollene kan nytes ferske, eller du kan fryse dem ned og servere dersom du får uventede gjester. Av denne oppskriften får du ca 20 boller.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan gjerne erstatte halvparten av smøret med kesam.

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. Varm til fingervarmt, ca 37 °C.

  2. Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker og salt og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser.

  3. Sett deigen til heving på lunt sted i ca 30 minutter. Sett stekeovnen ved 225 °C.

  4. Ha deigen på bakebordet og trill deigen ut til en pølse. Del i 20 biter og trill runde boller. Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Hev under plast i ca 30 minutter. Skjær smøret i 20 små biter.

  5. Bland sukker, vaniljesukker og sitronskall. Gjør et hull med fingrene ned i bollene og legg i en bit smør, blandingen av sukker, vaniljesukker og sitronskall og et bringebær.

  6. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen i 7 – 9 minutter. Avkjøl på rist. Server gjerne med melisglasur.