Oppskrift på Fargerike hveteboller
0

Fargerike hveteboller

(12)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

La barna få ta del i matlagingen. Med hveteboller som utgangspunkt finnes uante muligheter. Her får du oppskriften på flere festlige varianter som vil gjøre stor lykke i barnebursdager eller til fastelavn. Ha konditorfargen klar og la barna boltre seg med godis og herlige kremer.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gramTINE Meierismør
3 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 pakkegjær
1 desilitersukker
1 stkegg
1 teskjemalt kardemomme
1 teskjebakepulver eller 1/2 ts hornsalt
500 gramhvetemel

Forslag til fyll:

3 desiliterTINE Kremfløte
100 gramkransekakemasse eller revet marsipan eller makronfyll
100 gramkokesjokolade
3 desiliterPiano Vaniljekrem
3 desiliterPiano Jordbærgelé eller annen gelé eller pudding
15 stkseigmenn

Glasur:

1 desilitermelis
2 teskjevann eller sitronsaft

Dryss:

1 desilitermelis

Slik gjør du det

  1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i lunken væske (ca 37°C). Ta kjelen av platen og rør inn sammenvispet egg. Bland alt det tørre sammen (hold av litt mel til utbaking). Rør melblandingen inn i væskeblandingen og rør til deigen blir glatt og "slipper" bollen. Juster med mer mel om nødvendig.
  2. Dekk til og sett til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.
  3. Legg deigen på bordet og del den i like store emner. Trill til glatte boller. Dersom du vil ha sjokoladefyll inni, klemmer du de litt flate og legger i en bit kokesjokolade. Trekk deigen godt rundt sjokoladen og sett bollene med skjøten ned på stekeplaten.
  4. Bollene settes så tildekket til etterheving i ca 30 minutter.
  5. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram et stekebrett som du dekker med bakepapir eller smører.
  6. Stek bollene midt i ovnen i ca 8-10 minutter til de har fått en gyllen farge. Et tips for å sjekke om gjærbakst er ferdig stekt, er å dunke på undersiden. Dersom du får en hul lyd, vet du at de er klare til å tas ut av ovnen.
  7. Farget kokosmasse:

  8. Ha noen dråper konditorfarge i kokos. Ta gjerne plasthansker på hendene og bland fargen og kokosen.
  9. Uthulte boller:

  10. De stekte bollene (med eller uten sjokolade) kan gjerne fylles med enten vaniljekrem eller makronmasse. Skjær da av et lokk på bollen og hul den ut litt. Fyll i vaniljekrem eller makron. Topp den med vispet krem. Legg på lokket og og dryss på melis.
  11. Glasur og pynt:

  12. Rør sammen glasuren og smør på bollene. Dypp hver bolle i farget kokos.

Tips:

Som fyll i bollene finnes mange muligheter. Velg det barna liker best, for eksempel Piano Vaniljekrem, TINE Kesam Vanilje eller vispet TINE Kremfløte. Eller sjokolade. Nam-nam!

Kommentarer

Produkter i oppskriften