Skolebrød

(632)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Skolebrød eller skoleboller er alltid en klassiker å få servert. Med ferdig vaniljekrem er det ekstra enkelt. Av denne oppskriften blir det 12 store eller 16 små og saftige skolebrød. Det er opp til bakeren å bestemme.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Oppskrift på skolebrød

100 gramTINE Meierismør
3 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 gramgjær
½ teskjebakepulver
½ teskjemalt kardemomme
½ teskjesalt
75 gramsukker
600 gramhvetemel (ca.)

Til pensling:

1 stksammenvispet egg

Fyll:

3 desiliterPiano Vaniljekrem

Glasur:

2 desilitermelis
2 teskjeeggehviter (ca)
2 teskjevann (ca)

Til å dyppe i:

2 desiliterkokosmasse

Slik gjør du det

    Deig til skolebrød

  1. Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver, salt, kardemomme og 2/3 av melet og rør til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.
  2. Trill deigen til en pølse og skjær i 12 - 16 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.
  3. Sett stekeovnen på 225 °C.
  4. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.

Tips:

Melmengde i gjærdeiger er alltid omtrentlig. Begynn alltid med minste mengde mel. Juster så med mer slik at deigen får riktig konsistens.

Kommentarer

Produkter i oppskriften