Minisnurrer
2

Minisnurrer med kokos

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bak noen fristende snurrer med kokosfyll. De egner seg godt for frysing og tiner fort. Smør med melisglasur og dryss på kokos rett før servering.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramgjær
75 gramTINE Meierismør
2 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ desilitersukker
¼ teskjesalt
1 teskjekardemomme
7 ½ desiliterhvetemel

Fyll:

50 gramTINE Meierismør
1 desiliterkokosmasse
1 desilitermelis

Glasur:

2 desilitermelis (gjerne med smak)
spiseskjevann
1 desiliterkokosmasse (til å strø over)

Slik gjør du det

  1. Denne oppskriften gir ca. 60 minisnurrer. Sett stekeovnen på 250 °C.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Tilsett melken og varm til det er fingervarmt, ca. 37 °C.
  3. Hell litt av væsken over gjæren og rør til deigen er oppløst. Tilsett sukker, salt, kardemomme og mel. Arbeid deigen til den blir blank og smidig. Hev under plast i ca 30 min.
  4. Rør sammen ingrediensene til fyllet.
  5. Del deigen i 2 deler og kjevle ut på lett melet bakebord til avlange leiver, ca 55 x 20 cm. Smør på fyllet og rull sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca 30 biter. Legg i små muffinsformer og sett på plate. La det heve under plast i ca 20 min.
  6. Stek snurrene midt i ovnen i 5 - 7 minutter, avkjøl på rist, gjerne under et kjøkkenhåndklede.
  7. Rør sammen melis og vann. Ringle det på bollene og strø over kokos. La glasuren stivne før du tar med bollene på tur.

Kommentarer

Produkter i oppskriften