Oppskrift på Bursdagsboller med Daim
2

Bursdagsboller med Daim

(23)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Luftig og bursdagspyntet gjærbakst med herlig Daim-sjokolade inni. Disse bollene vil garantert falle i smak hos både små prinser og prinsesser, og stolte konger og dronninger.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

150 gramTINE Meierismør
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 gramgjær
½ teskjesalt
1 desilitersukker
1 teskjemalt kardemomme
13 desiliterhvetemel (ca.)

Fyll:

1 stkstor Daim
200 grammandler
150 gramTINE Meierismør
½ desilitersukker (ca.)

Pensling:

1 stksammenvispet egg

Pynt:

3 spiseskjeperlesukker

Slik gjør du det

  1. Denne oppskriften gir ca. 40 bursdagsboller. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
  2. Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bolle og rør ut med litt av væsken. Ha i resten av væsken og tilsett salt, sukker, kardemomme og mel, spar litt av melet til utbakingen.
  3. Arbeid deigen til den er blank og smidig. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter til den er dobbelt så stor.
  4. Finhakk daim og mandler.
  5. Ha deigen på melet bakebord og elt den lett. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en tynn rektangulær leiv, ca. 40 x 20 cm stor.
  6. Høvle over smøret med en ostehøvel. Strø over daim, mandler og sukker. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm brede biter.
  7. Legg bollene i muffinsformer og sett de på plater. Dekk til med plast og la bollene heve i ca. 30 min.
  8. Pensle bollene med sammenpisket egg. Strø over perlesukker. Stek midt i ovnen til de har fått fin farge, 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Bruk alltid minste mengde mel når du lager gjærbakst. Det er lettere å justere en løs deig til passe konsistens, enn omvendt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften