Oppskrift på Bursdagsboller med Daim, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bursdagsboller med Daim

Luftig og bursdagspyntet gjærbakst med herlig Daim-sjokolade inni. Disse bollene vil garantert falle i smak hos både små prinser og prinsesser, og stolte konger og dronninger.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Bruk alltid minste mengde mel når du lager gjærbakst. Det er lettere å justere en løs deig til passe konsistens, enn omvendt.

Slik gjør du

 1. Denne oppskriften gir ca. 40 bursdagsboller. Forvarm stekeovnen til 250 °C.

 2. Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bolle og rør ut med litt av væsken. Ha i resten av væsken og tilsett salt, sukker, kardemomme og mel, spar litt av melet til utbakingen.

 3. Arbeid deigen til den er blank og smidig. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter til den er dobbelt så stor.

 4. Finhakk daim og mandler.

 5. Ha deigen på melet bakebord og elt den lett. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en tynn rektangulær leiv, ca. 40 x 20 cm stor.

 6. Høvle over smøret med en ostehøvel. Strø over daim, mandler og sukker. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm brede biter.

 7. Legg bollene i muffinsformer og sett de på plater. Dekk til med plast og la bollene heve i ca. 30 min.

 8. Pensle bollene med sammenpisket egg. Strø over perlesukker. Stek midt i ovnen til de har fått fin farge, 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.