Oppskrift på kesamboller

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Boller med Kesam®

I disse saftige bollene er mesteparten av smøret byttet ut med Kesam. Oppskriften holder til ca. 30 boller.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Stekebrett
TIPS!: Hvis du ønsker rosiner i bollene, kan du tilsette ca. 1 dl i deigen før den trilles ut til boller. 

Slik gjør du

  1. Smuldre gjær i en bakebolle.

  2. Smelt smør. Tilsett melk, og la det bli lunkent (37 °C.).

  3. Rør ut gjær i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet.

  4. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på lunt sted i ca. 30 minutter.

  5. Ha deigen på et bakebord og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.

  6. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir.

  7. Visp sammen egg, og pensle bollene med sammenvispet egg.

  8. Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl.