Boller med Kesam®

(132)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

I disse saftige bollene er mesteparten av smøret byttet ut med Kesam. Oppskriften holder til ca. 30 boller.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stekebrett

Ingredienser

50 gramgjær
50 gramTINE Meierismør
5 desiliterTinemelk® Skummet fettfri melk eller annen melk
3 desiliterKesam® Original
1 ½ desilitersukker
½ teskjesalt
17 desiliterhvetemel
1 stkegg til pensling

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjær i en bakebolle.
  2. Smelt smør. Tilsett melk, og la det bli lunkent (37 °C.).
  3. Rør ut gjær i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet.
  4. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på lunt sted i ca. 30 minutter.
  5. Ha deigen på et bakebord og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir.
  7. Visp sammen egg, og pensle bollene med sammenvispet egg.
  8. Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl.

Tips:

Hvis du ønsker rosiner i bollene, kan du tilsette ca. 1 dl i deigen før den trilles ut til boller. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften