Oppskrift på Aprilboller med kesam
0

Aprilboller med kesam

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En ekstra god bolledeig som du kan forme som du vil. Her er de fylt med vaniljekesam og bær, men man kan selvfølgelig fylle bollene med det man måtte ønske. Denne oppskriften gir 16 boller.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramgjær
100 gramTINE Meierismør
3 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
100 gramsukker
½ teskjekardemomme
¼ teskjesalt
½ teskjebakepulver
600 gramhvetemel
1 stkegg til pensling

Fyll:

3 desiliterKesam® Vanilje
200 grambringebær
200 gramblåbær
½ desilitermelis

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, hell i melken og varm til væsken er fingervarm.
  2. Hell væsken over gjæren, og rør til den er oppløst. Ha i sukker, kardemomme, salt, bakepulver og mel. Elt til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Hold eventuelt av noe mel.
  3. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter. Ta deigen opp på bakebordet, del den i 16 emner og trill til boller.
  4. Sett bollene til heving på lunt sted under plast i 20-30 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
  5. Visp egget. Pensle bollene med sammenpisket egg før steking. Stek bollene midt i ovnen i ca. 12 minutter.
  6. Avkjøl bollene på rist. Del bollene i to. Legg på vaniljekesam og noen bær. Legg på lokket, og dryss et tynt lag med melis over like før servering.

Tips:

Legg gjerne bollene i smurte muffinsformer på muffinsbrett.

Kommentarer

Produkter i oppskriften