Oppskrift på Adventskringle
0

Adventskrans

(18)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Lag en spiselige adventskrans! Ordet advent kommer fra latinske Adventus og betyr ankomst. Skikken med å tenne et lys de fire siste søndagene før julaften spores helt tilbake til 1800-tallet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

100 gramTINE Meierismør
3 ½ desiliterTinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett
50 gramgjær
100 gramsukker
1 stkegg
500 gramhvetemel (ca.)
1 gramsafran (evt. 1/4 ts gurkmeie)

Pensling:

1 stksammenvispet egg
20 gramrosiner

Slik gjør du det

  1. Smelt smøret (bruker du kesam, kan den blandes med melken). Tilsett melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Bland i resten av væsken. Rør i sukker, sammenvispet egg, safran eller gurkemeie og mel til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram ferdig smurte stekeplater eller stekeplater dekket med bakepapir.
  3. Strø litt mel på bordet. Ha rosinene i deigen, elt den godt og del den i to. Trill deigemnene til to tykke pølser, ca. 50 cm lange. Tvinn pølsene og form til en rund krans på stekeplaten. La den etterheve på et lunt sted under plast i ca 40 minutter.
  4. Pensle kransen med sammenvispet egg og stek den gyllen midt i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Sett fire lys i kransen ved servering og pynt med en sløyfe. Det gjør det spesielt stemningsfullt i adventstiden.

Tips:

Halvparten av smøret kan gjerne byttes ut med TINE Kesam.

Kommentarer

Produkter i oppskriften